Home » Een buitenplaats op kantoor? Zo richt je die in!

Een buitenplaats op kantoor? Zo richt je die in!

Het inrichten van de buitenplaats van je kantoor is een belangrijk aspect van het creëren van een prettige werkomgeving voor werknemers en het maken van een goede indruk op klanten en bezoekers. Met een mooie en functionele buitenruimte kunnen medewerkers genieten van de frisse lucht en het buitenleven, wat hun welzijn en productiviteit ten goede komt. Hier zijn enkele tips voor het inrichten van de buitenplaats van je kantoor.

Maak het comfortabel

Een belangrijke overweging bij het inrichten van de buitenplaats is comfort. Zorg ervoor dat de stoelen en banken comfortabel zijn en dat er voldoende schaduw is. Parasols en overkappingen kunnen hierbij helpen, evenals planten die voor natuurlijke schaduw zorgen. Overweeg ook om zitkussens of kussens te gebruiken om het comfort te verhogen. Om niet teveel afleiding te hebben kan je bij Hillhout investeren in een natuurlijke schutting.

Groen is goed

Planten zijn niet alleen een esthetisch element voor de buitenplaats, maar ze kunnen ook bijdragen aan een gezonde en positieve werkomgeving. Planten helpen de luchtkwaliteit te verbeteren, verminderen stress en verhogen de productiviteit. Kies planten die geschikt zijn voor de omgeving en zorg ervoor dat ze goed worden onderhouden.

Maak het functioneel

Een functionele buitenplaats betekent dat werknemers deze daadwerkelijk kunnen gebruiken. Zorg voor voldoende tafels en stoelen, een barbecue en een buitenkeuken als dat past bij de bedrijfscultuur. Overweeg ook om sport- of spelactiviteiten op te nemen, zoals tafeltennis of balspellen, om teambuilding te stimuleren en de lichaamsbeweging te bevorderen.

Zorg voor verlichting

Als de buitenruimte van het kantoor ook 's avonds wordt gebruikt, is goede verlichting essentieel. Overweeg sfeerverlichting zoals hanglampen en lichtkettingen, die bijdragen aan een gezellige en ontspannen sfeer. Verlichting kan ook helpen bij de veiligheid, het voorkomen van ongevallen en het verminderen van criminaliteit.

Denk aan duurzaamheid

Als bedrijf is het belangrijk om duurzaamheid te bevorderen. Het inrichten van de buitenplaats biedt mogelijkheden om duurzaamheid te integreren in het bedrijf. Kies bijvoorbeeld voor duurzame materialen, zoals gerecyclede kunststoffen, voor de meubels en planten die weinig onderhoud nodig hebben en weinig water verbruiken.

Gebruik de buitenruimte om het merk te versterken

Tot slot kan het inrichten van de buitenplaats een uitstekende gelegenheid bieden om het merk van het bedrijf te versterken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een logo of bedrijfsnaam op de meubels of het gebruik van bedrijfskleuren in de inrichting.

Het inrichten van de buitenplaats van het kantoor kan een aangename en functionele ruimte creëren voor werknemers en bezoekers. Met de juiste inrichting kan de buitenruimte bijdragen aan de gezondheid, productiviteit en teambuilding van de medewerkers en een goede indruk maken op klanten en bezoekers. Door rekening te houden met comfort, groen, functionaliteit, verlichting, duurzaamheid en merkversterking, kan de buitenplaats van het kantoor een aantrekkelijke en aangename plek worden. Met deze tips kunnen bedrijven de buitenruimte van het kantoor omtoveren tot een prettige en functionele plek voor hun werknemers.

Back to top