Home ยป Tips voor het inpakken tijdens verhuizen

Tips voor het inpakken tijdens verhuizen

Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk van je spullen meenemen. Je bekommert je over het feit hoe alles moet worden ingepakt en op het oude adres weer moet worden uitgepakt. Voor het inpakken zijn ontzettend veel slimme trucjes. En het begint natuurlijk al met juist inpakken. Zoals goede stevige dozen, transparante verpakkingstape en berschermingsmateriaal voor bijvoorbeeld je servies. Daarom krijg je van ons 10 inpaktips voor de verhuizing!

 

10 tips voor het inpakken tijdens de verhuizing!

Tip 1: Stop je kleding in vuilniszakken

Met een vuilniszak kan je alle kledingstukken bij elkaar binden. De hangers worden verwijderd van de kleding en bewaard in de kledingkast. Zo kan je de kleding in je nieuwe huis meteen weer in de kast hangen.

Tip 2: Wikkel kasten in met folie

We blijven nog even bij de (kleding)kasten. Kasten kan je inwikkelen met beschermfolie. Deurtjes en lades schuiven niet open tijdens het tillen en de lichte voorwerpen, zoals onderbroeken, kunnen rustig blijven liggen in de lades!

Tip 3: Houd je schroeven bij elkaar

Schroeven raken vaak kwijt. Bij het uit elkaar halen van de meubels, raden wij aan om de schroeven in kleine zakjes doen. Order deze zakjes door op te schrijven om welke meubel het gaat en plak vervolgens de zakjes met schroeven met tape op de betreffende meubel. Zo zoek je niet meer naar die vervelende schroefjes!

Tip 4: Order je sieraden

Als je van sieraden houdt, dan wil je niet dat deze tijdens het inpakken de reis naar je nieuwe adres in de war raken. Voor kettingen, oorbellen en armbanden is het mogelijk om diepvrieszakjes te gebruiken. Oorbellen kunnen ook in kleine doosjes, of kan je door de knopen van een knoopsgat te stekken en vast te tapen makkelijk bij elkaar houden.

Tip 5: Servies inwikkelen met handdoeken

Servies is erg breekbaar. Een goed ‘stootkussen’ daarvoor is het gebruik van handdoeken, want ook deze wil je meenemen in de verhuizing. Stop twee à drie borden in een handdoek en plak deze vervolgens dicht met tape. Dit scheelt weer inpakpapier en ruimte in de verhuisdozen.

Extra tip van flip: plaats de borden verticaal in de doos! Scheelt weer wat ruimte en dozen natuurlijk. 

Tip 6: Glazen in sokken

Glazen in sokken? Hoe moet je je dat voorstellen!? Gewoon op dezelfde manier als het servies in de handdoeken. Ook de sokken gaan mee met de verhuizing, dus waarom niet de glazen in de sokken stoppen? Was van te voren wel je sokken, anders krijg je stinkende glazen. Voor extra stevigheid raden wij aan om nog wel extra materiaal tussen de glazen de stoppen.

Tip 7: Sluit je vloeistoffen af

Vloeistoffen hebben altijd het gevaar dat het kan gaan lekken. Doe daarom altijd huishoudfolie over de opening van de vloeistoffen. Daarna kan je gewoon de dop er op doen, zodat er geen kans is op het lekken van de vloeistoffen over de rest van je spullen.

Tip 8: Berg boeken op in rolkoffers

Als je een echte liefhebber bent van lezen, dan zal je veel boeken hebben. Voor het inpakken tijdens de verhuizing is het dan handig om ze in rolkoffers te stoppen. Ten eerste is dat beter voor je lichaam en ten tweede kan je ze dan zo naar de verhuiswagen toe rollen. Als je geen rolkoffer hebt, vraag dan één van onze verhuizers voor de beste tip voor het verhuizen van je zware spullen.

Tip 9: Maak foto’s van de kabels

Voordat je alle snoeren en kabels loshaalt van je elektronische apparatuur, raden wij aan om eerst foto's te nemen. Zo kan je gemakkelijk terugzien welk kabeltje in welke aansluiting moet en in je nieuwe huis alles weer perfect aansluiten!

Tip 10: Doos voor de eerste dag

De verhuisdag zit er op en het is je eerste dag in je nieuwe huis. Nu moet je alles weer uitpakken om de benodigde spullen te vinden. Dit kan je voorkomen door een speciale doos te maken voor de eerste avond, nacht en ochtend. Stop daarin spullen zoals een toilettas, pyjama, schoon ondergoed etc. 

Back to top